ВИДЕО:Роналдо попиля надеждите на Селта за Купата на краля
ВИДЕО:Роналдо попиля надеждите на Селта за Купата на краля / Reuters

Кристиано Роналдо буквално попиля надеждите на Селта в мач реванш от осминафиналите на турнира за Купата на краля в Испания. „Белия балет“ се наложи с 4:0 и въпреки загубата с 1:2 в първия мач, уверено продължава към четвъртфиналите, където го очаква състава на Валенсия.

Отличен мач за „белите“ изигра Роналдо, който наниза три от попаденията във вратата на гостите. Четвъртият гол бе дело на Сами Кедира.

Тимът на Жозе Моуриньо приключи двубоя в числено намален състав, след като Серхио Рамос получи червен картон и трябваше принудително да напусне терена. Бранителят бе изгонен при резултат 2:0 в полза на своя тим, но въпреки това гостите не успяха да се възползват. Отлични изяви на вратата на домакините показа Икер Касияс, който се завърна в титулярния състав на тима от „Бернабеу“.

Мачът започна ударно за домакините. Още в третата минута Роналдо даде преднина на своите с технично изпълнение, което свари неподготвен вратаря на гостите. Реал продължи да натиска своя съперник и в 24-ата минута португалецът реализира втория си гол в мача. Този път той бе намерен от Модрич и с удар от въздуха порази целта за втори път.

До края на полувремето Роналдо можеше да оформи своя хеттрик, но ударът му срещна напречната греда зад Алварес. Месут Йозил също имаше добра възможност да отбележи, но пропусна.

Второто полувреме започна по-добре за гостите, но въпреки добрите си изяви, тимът на Пако Ерера не съумя да се разпише. В 72-ата минута Рамос получи втори жълт картон и бе отстранен от игра. Въпреки това до изненада не се стигна. В 87-ата минута Роналдо оформи своя хеттрик, а минута преди края Кедира оформи крайния резултат.


szólj hozzá: Real Madrid vs Celta 4:0 GOALS HIGHLIGHTS

Сарагоса също продължава напред в турнира след нова победа над Леванте. Този път успехът дойде с 2:0 и след победата с 1:0 в първия мач, безпроблемно намери място в следващата фаза. На четвъртфиналите Сарагоса ще се изправи срещу Севиля.


szólj hozzá: Zaragoza vs Levante 2:0 GOALS HIGHLIGHTS