От ЦИК провеждат обучения за референдума в Плевенска област
От ЦИК провеждат обучения за референдума в Плевенска област / archiv.DarikNews

До 27 декември 2012г. в общините на територията на Област Плевен, не са подадени заявления до общинските администрации от гласоподаватели с трайни увреждания за гласуване с подвижни избирателни урни, каквато възможност се предвижда съгласно разпоредбата на чл.176 ал.1 от Изборния кодекс и поради това няма да бъдат назначени подвижни секционни избирателни комисии за гласоподаватели с трайни увреждания.

На 11 януари 2013г. в Плевен ще се проведе обучение от представители на ЦИК на членовете на РИК и техническите екипи на Общините на територията на Област Плевен във връзка с произвеждането на Национален Референдум на 27 януари 2013г.

В периода от 14 до 20 януари 2013г., РИК -Плевен ще проведе обучение на членовете на СИК по общини на територията на Област Плевен за произвеждане на Национален Референдум.

На сайта на ЦИК е публикувано Решение на ЦИК от 4 януари 2013г., относно опаковане и предаване на бюлетините, избирателните списъци, протоколите за отчитане на изборните резултати и останалите книжа и материали от СИК на РИК и общинската администрация за съхранение на книжата и материалите.

Решението е едно от най-важните допълнения на Методическите указания за произвеждането на Националния референдум на 27 януари2013г.