Трусът усетен и в Стара Загора
Трусът усетен и в Стара Загора / DarikNews.bg, архив

Регистрираното земетресение в Егейско море, с магнитуд 5,8 по Рихтер, бе усетено и в Стара Загора.

Всичко продължи около 4-5 секунди, струва ми се, че трусът беше вертикален, сподели слушател на Дарик Стара Загора, буквално минута след като се появи информацията за земетресението.

„Усетих невероятно чувство на страх, видях висулките на щорите да се мърдат и веднага застанах под касата на вратата. Всичко продължи около 4 секунди, но ми се видя цяла вечност. Панирах се. Живея на шестия етаж в жилищна кооперация и мисля, че трусът беше вертикален, защото блокът сякаш се люлееше наляво-надясно".

Земен трус бе усетен в различни части на България. Според сайта на Европейския средиземноморски сеизмологичен център земетресение с магнитуд 5,8 по Рихтер е регистрирано в Егейско море в 16.16 часа българско време.

По данни на Европейския средиземноморски сеизмологичен център епицентърът на земния трус е бил на около 194 км северозападно от Измир. До момента няма данни за жертви и разрушения.

Европейският средиземноморски сеизмологичен център съобщи и за трус от 4,1 по Рихтер, регистриран в Сърбия, но по-късно данните бяха изтрити.