Жена загина в катастрофа, други две са тежко ранени
Жена загина в катастрофа, други две са тежко ранени / снимка: Sofia Photo Agency, архив

54-годишна жена е загинала при тежка катастрофа рано тази сутрин на пътя край Езерово. Сигнал за инцидента е получен на тел. 112 в 7:10 часа, разкри пред Дарик д-р Мая Рашева – шеф на Областната Спешна помощ. След село Казашко посока село Езерово, на остър завой, за да избегне дупка на пътното платно, шофьорката на лек автомобил завила рязко, навлязла в насрещното платно и се блъснала челно в автобус. От удара на място е загинала жената, която е управлявала колата. Нейна спътница на 58 години е с опасност за живота. Друга 48-годишна жена, пътник в автомобила, е транспортирана в болница в стабилно състояние. Пострадали хора от автобуса няма.

От силния сблъсък автомобилът е бил премазан. За да се извадят ранените от него, се е наложила намесата на "Противопожарна безопасност и защита на населението". Заради пътното произшествие временно се затваря пътят Езерово – Тополи, съобщават от Областното пътно управление.

И трите жени, които са пътували в лекия автомобил са санитарки. Те са отивали на работа в МБАЛ „Св. Анна“, научи ПЕТЕЛ.БГ. Най-вероятно ръководството на болницата ще обяви Ден на траур по повод трагичният инцидент.