Станишев: Поредният лупинг на Борисов разкри истината
Станишев: Поредният лупинг на Борисов разкри истината / Sofia Photo Agency, архив

„Поредният лупинг, поредното обръщане на палачинката от страна на Бойко Борисов с призива към членовете и симпатизантите на ГЕРБ да гласуват с „не" на референдума, означава, че премиерът се обявява против развитието на ядрената енергетика в България и иска да я обрече на доизживяване".

Това коментира председателят на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев по повод поредния обрат в позицията на премиера от днес.

Станишев напомни, че когато бяха събрани над 770 000-те подписи от Инициативния комитет, Борисов твърдеше, че трябва да се гласува въпросът, както е зададен, после ГЕРБ го подмениха.

„През цялото време премиерът говореше как ГЕРБ са за развитието на ядрената енергетика, но това се оказа поредната лъжа на управляващите", възмути се Сергей Станишев. Той изтъкна, че сега лъсва истината пред всички - ГЕРБ не искат нова ядрена мощност, а искат цените на тока да се определят от възобновяемите източници, които са много по-скъпи.

Според лидера на левицата тази позиция е против интересите на гражданите и развитието на България като високотехнологична държава.