Роджърс: Луис Суарес заслужава почивка
Роджърс: Луис Суарес заслужава почивка / Reuters

Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс заяви, че неговият водещ реализатор Луис Суарес заслужава почивка през уикенда, когато мърсисайдци ще се изправят срещу Мансфийлд Таун за ФА Къп.

Въпреки всичко думите на наставника не означават непременно, че новото попълнение Даниел Стъридж ще получи шанс срещу тима от Конфърънс за сметка на уругваеца, който до има 18 гола във всички турнири от началото на сезона.

„На играчите се плаща, за да играят когато, клубът реши“, каза Роджърс. „Всеки мач е важен, пък бил той гостуване на Мансфийлд или Манчестър Юнайтед.“

„Луис е играч, който обожава да е на терена, затова и е тук: да играе и да бележи голове. Говоря си доста с него и знам, че той ще иска да играе в неделя. Той е върховният футболист. Нямам никакви грижи с него. Сега обаче приключи един натоварен период, през който той даде всичко от себе си и вкара немалко голове“, добави наставникът.

„Сега някои играчи се завръщат, а е чудесно, че и Даниел дойде. Скоро и Фабио Борини ще се възстанови от контузията си. Ще изберем отбор, който трябва да спечели този мач“, обеща Роджърс.