Община Мездра ще стимулира финансово Спортист №1 и Треньор на годината
Община Мездра ще стимулира финансово Спортист №1 и Треньор на годината / Мирослав Гетов

Да бъде учредена целева годишна стипендия от 5 хил. лв. за подпомагане на спортно-състезателната подготовка и възстановяването на лекоатлета Митко Ценов, Спортист №1 на Община Мездра за 2012 г. - това решение взе на своята последна сесия Общинският съвет. Годишна финансова награда в същия размер ще получи и носителят на отличието „Треньор на годината" Йоло Николов, с цел неговото стимулиране и мотивация на спортно-педагогическата му дейност, за работата му на територията на общината и издигане на спортния й престиж. Новоучредените стипендия и годишна награда ще бъдат предоставени от Община Мездра по сметката на СК „Атлет" през 2013 г.

 

Според вносителя на предложенията, кмета Иван Аспарухов, с този жест Община Мездра ще подпомогне един добре работещ спортен клуб, който през последните години постигна огромни успехи не само на национално, но и на международно ниво. Това ще позволи да укрепне неговата организационна основа, да се разкрие щатна бройка за треньор, респективно - да се привлекат повече деца да спортуват, за което ще продължи да помага и опитният специалист Георги Митев.

„Средствата не са много, подчерта Аспарухов, по-важен е жестът на уважение към труда на тези мохикани, които освен всичко останало популяризират името на Община Мездра по света. Призовавам по-заможните бизнесмени да последват нашия пример и да спонсорират спортисти и треньори по свой избор". Решението бе взето единодушно от всичките 21 общински съветници.