Сливен

Откриват работни места по европейски програми в Сливенско

2 януари 2013 15:29 | Автор: Яна Зафирова

Откриват работни места по европейски програми в Сливенско
© Dariknews, Архив  

7 висшисти са започнали работа през миналата година в държавна администрация с помощта на програма „Старт в кариерата"  в Сливен. След сключване на договори с четирима работодатели, четирима безработни са устроени на работа по програмата „Мепомена", съобщи директора на Бюрото по труда Тихомира Димитрова.  

12 души, на възраст над 50 години, продължително време безработни са включени в професионално обучение  по проект „Шанс за работа". По мерки за професионално обучение и насърчаване на заетостта устроени на работа 113 души, 56 от тях са на възраст до 29 години, а 24 са трудоустроени.

 По схема „По - близо до работа" са подадени шест заявления от пет работодатели за шест наети от тях лица и са сключени два договора. Другите пет са в процес на подготовка, информира Димитрова.

По програма „От социални помощи към осигуряване на заетост" са разкрити 193 работни места и е осигурена заетост на 178 души. По Национална програма" Асистенти на хора с увреждания" са разкрити работни места по дейност „Личен асистент" и е осигурена заетост на 85 души. 

 Етикети: програма „Старт в кариерата", Сливен, Бюрото по труда, проект „Шанс за работа"

Коментари

Коментирай

Подреди: Първите отгоре Последните отгоре

 • Страница:
 • 1
#1

катранджиева - 02.01.2013 г. 17:45:48

Освободете примката около шията ни и освободете частната инициатива! Всичко душите това правителство! После се занимава с глупости - създаване на работни места за показност! Оставете хората на спокойкствие и без данъчен и друг административен тормоз и това ще е достатъчно!

 • Страница:
 • 1

Напиши коментар

 • Име *:

  Полетата отбелязани със * са задължителни!
 • Коментар *:

 • Код за сигурност *:

  security code

  Въведи код:

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите »

 

Двама приятели водели дълъг и продължителен разговор по класическата тема секс. По едно време се усетили, че прекаляват. – Хайде да сменим темата. – Добре.… Виж още