Пет данъчни декларации за първия час на 2013-а година в Пловдив
Пет данъчни декларации за първия час на 2013-а година в Пловдив / netinfo

Пет данъчни бяха подадени още през първия час на новата година в НАП Пловдив. До ранния следобед декларациите за доходи на физически лица станаха 13, като 2 от тях са за ползване на данъчно облекчение, уточняват от приходната агенция. Първият клиент на агенцията за приходите в града под тепетата бе дама от Пловдив, която декларира доход от наем.

Образци на годишните данъчни декларации - за юридически и физически лица, приложенията към тях и указания за попълването им са достъпни както на електронната страница на НАП www.nap.bg , така и на място в офисите за клиенти. Формулярите отново съдържат основна част и приложения, като гражданите попълват само онези от тях, които касаят източниците на техните доходи.

30 април е крайният срок за обявяване на доходите от предходната година, като в същия срок следва да се внесе и дължимия данък, ако има такъв. Лицата, които подадат формулярите си до 11 февруари, ще могат да ползват 5% отстъпка от дължимия налог. Същата отстъпка се полага и ако декларацията за доходи се подаде в срок по интернет с електронен подпис.

Повече информация за попълване на декларациите, плащането на данъци и осигуровки, и сроковете за това, клиентите на администрацията могат да получат на информационния телефон на НАП 0700 18 700 на цената на един градски разговор.