Търсят жени за бране на ягоди в Испания
Търсят жени за бране на ягоди в Испания / dariknews.bg, архив

Бюрото по труда в Стара Загора набира жени за бране на ягоди в Испания, ако отговарят на следните условия - имат опит в полската работа; физически здрава сте, без заболявания на опорно-двигателния апарат, нямат проблеми с кръвното налягане, алергии; свикнали сте на тежък физически труд, който се полага ежедневно и понасяте сериозни натоварвания, в т.ч. в парници, където влажността и температурите са високи. Работа под силното слънце на Андалусия да не е проблем; готови сте да работите извънредно /обичайно се работи по 40 часа седмично/. Срокът на работа - от началото на февруари до средата на юни; притежавате средства да заплатите пътя от България до Испания /около 250 лв./

Наличието на испанско ЕГН и познания по испански език са предимство. Необходимите документи -  единствено се изисква фотокопие на страницата от международния паспорт с личните данни и актуален телефон за връзка с лицето. Липсата на паспорт не е пречка да се кандидатства, но ако бъдете одобрена на интервюто следва да се подготви паспорт чрез бърза поръчка.

Провеждане на интервю следва след одобрение по документи. Интервютата с кандидатките ще се проведат най-вероятно в седмицата 21-25 м. януари 2013 г. Допълнително ще Ви информираме за точна дата и място на провеждане. Познания по испански език са предимство. Заминаването се осъществява чрез повикване по телефона от страна на представител на работодателя и колкото повече възможности за връзка има, толкова по-голяма е възможността да бъдете намерена и да заминете. Ако вече сте били в Испания на работа, би трябвало да имате издаден Идентификационен номер на чужденец (NIE). Това ще Ви даде предимство на интервюто.

Заплащане - брутна заплата 38,63 ?/ден; нето след удръжки за социално осигуряване и ДОД - 35,42 ?/ден. Жилището се осигурява от работодателя. Настаняването е в къщи, които се намират на полето, в близост до работното място. Къщите са снабдени с легла, матраци и чаршафи. Има обзаведена кухня с електроуреди и посуда. Сама заплащате газта или електричеството, които консумирате. Храната и дрехите също са на Ваши разноски. Краен срок за набиране на кандидатки: 15.01.2013 г. За повече информация и кандидатстване потърсете Бюрата по труда, за общини Стара Загора и Опан - ул. „Стефан Караджа" №8, сградата на Министерство на труда и социалната политика, стая 102, П. Донев. При отсъствие - Стоянка Георгиева.