Цецка Цачева блокира пътя с банскалии
Цецка Цачева блокира пътя с банскалии / снимки: Община Банско
Председателят на гражданския комитет Малин Бистрин и Георги Икономов, кмет на Банско
60065
Председателят на гражданския комитет Малин Бистрин и Георги Икономов, кмет на Банско
  • Председателят на гражданския комитет Малин Бистрин и Георги Икономов, кмет на Банско

За пореден път блокираха пътя към Банско с искане за втори кабинков лифт и нови писти в Пирин.

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева също се включи в протеста на банскалии. На пътя излезе и депутатът от ГЕРБ, бивш кмет на Разлог, Любен Татарски.

Преди блокадата парламентарният шеф Цачева, която е на почивка в Банско, проведе лична среща с кмета на града Георги Икономов, съобщиха от общинския пресцентър.

Градоначалникът Икономов обсъдил с Цачева исканията на Инициативния граждански комитет проект за доизграждане на ски зоната над Банско, модернизирането на стари писти в Пирин и поставянето на втори лифт.

„Срещнах се с членовете на Инициативния комитет и съм тук, за да подкрепя славата на Банско - европейска и световна, което е възможно, ако тези справедливи искания се изпълнят. Хареса ми логото на протеста „Да отворим пътя към планината”. Аз съм убедена, че можем да живеем в хармония с природата, като се ползваме от нея и трябва да дадем шанс на този благословен край”, каза пред протестиращите председателят на Народното събрание.

Цецка Цачева блокира пътя с банскалии
netinfo


„Думата имат законите и продължаваме със стачните действия до решение на Министерски съвет”, каза кметът на община Банско Георги Икономов. Протестиращите затвориха входа към Банско точно в 16.00 ч. Кметът Икономов поведе македонско хоро, на него се хвана и парламентарният шеф Цачева.

На 28 декември 1000 банскалии и гости на града блокираха за половин час пътя към курортния град. Протестът бе воден от кмета на Банско Георги Икономов и от председателя на гражданския комитет Малин Бистрин. Те издигнаха лозунги срещу „зеления рекет”. На блокадата дойде зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов.

Цецка Цачева блокира пътя с банскалии
netinfo