ВИДЕО: Иван Иванов: Много съм щастлив, за мен второто място е все едно съм първи
ВИДЕО: Иван Иванов: Много съм щастлив, за мен второто място е все едно съм първи / Sofia Photo Agency

Шампионът на Сърбия Иван Иванов зае второ място в класацията за Футболист на годината за България, и сподели, че заради позицията, на която играе, и редките отличия за защитници, второто място си е направо като първо. Иван призна, че е преминал през много тежка година в личен план, но благодарение на семейството и приятелите си се е вдигнал и е успял да покаже какво може на терена.

„Всяка година се старая да се представям добре, и вече журналистите решават,“ коментира Иван, след като получи наградата си.

„Най-вече си пожелавам здраве, на мен и близките ми, и искам най-силно да се класираме на Световното първенство, защото мисля, че го заслужаваме и ние, и целият народ, да върнем малко радостта,“ обясни той за бъдещето. „Не искам да мисля за трансфер в момента, така се настройвам. Най-добрите трансфери се правят през лятото, ако има добра оферта, ще я разгледам, но главата си я настройвам изцяло за Партизан.“

„Чисто спортно-технически годината бе добра с Партизан, с националния отбор направихме хубави мачове. В личен план претърпях голяма трагедия, която доста ме разстрои, и благодаря на семейството и приятелите ми, че бяха до мен,“ откровено добави бранителят.

„Много е трудно да си в класацията за футболист на годината, ако си защитник. Защото грешките на нас, защитниците - винаги си личат. А всички обичат нападателите. Изключително горд и щастлив съм, че съм в тройката. За мен второто място е все едно съм първи,“ каза още Иван. "Виждате, че при Любослав Пенев целият отбор се защитава и така и на нас, бранителите ни е по-лесно. Това дава положителен резултат.“

Бранителят на сръбския Партизан събра 124 точки във вота на журналистите, на 42 от победителя Георги Миланов (Литекс).