ГЕРБ: Пак ще ни съдят за такса смет
ГЕРБ: Пак ще ни съдят за такса смет / netinfo

За втора година община Разград ще бъде съдена за незаконна такса смет – прогнозираха в нарочна декларация от групата съветници от ГЕРБ.

Те не участваха в гласуването на новия налог в местния парламент, напуснаха демонстративно залата и се върнаха за следващите докладни.

В декларацията си съветниците от управляващата партия се обявяват за провеждане на кампания за разделно събиране, както и в подкрепа на плащането на налог не на база данъчна оценка на имота, а на количеството изхвърлен боклук.

„Общинските съветници от ПП ГЕРБ сме напълно разочаровани от бездействието на общинска администрация, защото тя не предприе нищо в продължение на цяла една календарна година, а пред създалата се съдебна практика, продължава наивнически да упорства и да товари данъкоплатеца с несправедливи налози, без да предлага алтернатива, а се тръгна и се върви по линията на най-малкото съпротивление - недостига на средства да се компенсира, чрез увеличаването размера на такса битови отпадъци, като след козметични промени, подкрепа среща в коалицията – БСП, ДПС и Синята коалиция. С бездействието си и арогантността си общинска администрация рискува да нареди и Община Разград в списъка на общините срещу, които са заведени съдебни дела по отношение на такса битови отпадъци и то за втора поредна година, с което се създава хаос в събираемостта и отчетността на местните налози.” – се казва в декларацията на ГЕРБ.