Хванаха пияни шофьори в Добрич и Оброчище
Хванаха пияни шофьори в Добрич и Оброчище / Дарик Нюз - архив

 

За катастрофа между „Ауди” с добричка регистрация и лек автомобил „Шевролет” , съобщиха от полицията. Пътно транспортното произшествие е станало малко след 1.00 часа на 26 декември по бул.”Добруджа” в Добрич, след кръстовището с улица „Отец Паисий” в посока Балчик.

„Ауди”-то, управлявано от 47-годишен добричлия, поради движение с несъобразена скорост по заледения път, удря спиращия пред него на пешеходна пътека „Шевролет”. При последвалата проверка за алкохол на водача на „Ауди”-то е установено наличието на 1,36 промила в издишания от него въздух.

И за още една катастрофа информираха от полицията.

На 27 декември в 2:40 часа в село Оброчище, лек автомобил „Ауди” със софийска регистрация не спира при подаден светлинен и звуков сигнал на патрулна кола по КАТ при РУП Албена. Автомобилът е последван и е спрян за проверка по улица „Бели брези” в Оброчище. Установено е, че водачът -  А.Д., на 27 години от същото село не притежава свидетелство за управление на моторно превозно средство. Последвалата проверка заалкохол отчела наличието на 1,56 промила в издишания от шофьора въздух.

По случаите  са образувани бързи полицейски производства.