За първи път от 13 години няма да има „Бебе на годината”
За първи път от 13 години няма да има „Бебе на годината” / снимка: БГНЕС
За първи път от 13 години няма да има „Бебе на годината”
60041
За първи път от 13 години няма да има „Бебе на годината”
  • За първи път от 13 години няма да има „Бебе на годината”

За първи път от 13 години насам няма да се проведе кампанията „Бебе на годината", съобщиха за Дарик от списание „9 месеца". Медията е сменила собствеността си през юли тази година, но предишната собственичка Антония Григорова е запазила правата върху конкурса. Пред Дарик тя също потвърди, че тази година той няма да се състои, но отказа да коментира подробности с аргумента, че по-късно ще изпрати официална позиция.

Кампанията „Бебе на годината" се провежда от 2000-та година насам, като по традиция двете бебета - което се е родило последно през старата и първо през новата година, се орисват от известни българи и получават подаръци. Бебе 2013 г. обаче няма да има, потвърди за Дарик и новият собственик на списание „9 месеца" Христина Николова: „Няма да се осъществи, защото бившата собственичка запази марката непосредствено след сделката в регистъра по марките. Ако ние направим това събитие, тя ще ни осъди. Поради тази причина няма да има бебе на годината".

Според Търговския регистър списанието е сменило собствеността си през юли тази година. Оттам обясниха, че предстоят нови и по-интересни кампании, но със сигурност познатата на всички ни „Бебе на годината" няма да е една от тях.