Деси Тенекеджиева на сцената на русенската опера
Деси Тенекеджиева на сцената на русенската опера / netinfo

В музикалната феерия на концерт-спектакъл с празнично-коледен сюжет ще потопи русенската публика актрисата и певица Деси Тенекеджиева. За място на своята изява и срещата си с публиката тя не случайно е избрала сцената на Русенската опера, а Русенската филхармония и талантливият диригент и композитор Страцимир Павлов ще бъдат нейни артистични партньори.

Празничното настроение, което владее всички в дните между Коледа и Нова година ще бъде споделено от Хора на Русенското музикално училище с диригент Свилен Димитров. С тях ще бъдат също барабанистът Валери Ценков (X Caffe) и тромпетистът Нейко Бодуров. Вечерта има и специален гост – 16-годишния Богомил Бонев – голямото откритие на X FACTOR.

Сценографията на празничния концерт-спектакъл е дело на младата и талантлива художничка Огняна Серафимова.

Програмата съдържа песни от албума на Деси Тенекеджиева “Crazy Butterfly” с чилаут, поп и джаз звучене. С участието на симфоничния оркестър звукът на концерта е едновременно и акустичен, и електронен с мистично-приказните аранжименти на Мага.

Песните на певицата са наситени с интонации от Европа, Америка и Африка и, разбира се, от България. Радецки марш, White Christmas, Jingle Bells, Amazing Race, Silent Night, Imagine, които носят традиционното празнично настроение ще прозвучат в нови аранжименти на Страцимир Павлов.

В стила на британските и американските традиции за празничната атмосфера ще допринесе и Общинският духов оркестър с изпълненията си непосредствено преди концерта.  Публиката ще може да участва в дегустации на вино, а мнозина ще бъдат изненадани от празнични подаръци.

Празничният концерт започва от 19 часа тази вечер в зала „Опера“.