Удължиха сроковете за процедурата за продажба на БДЖ Товарни превози
Удължиха сроковете за процедурата за продажба на БДЖ Товарни превози / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Удължава се срокът за закупуване на конкурсна документация за приватизацията на БДЖ "Товарни превози", съобщиха от Агенцията за приватизация. Новият срок ще е до 17,30 часа на 7 януари. От агенцията уточняват, че удължаването е във връзка с получени писма от страна на потенциални инвеститори с молба от допълнително време за окомплектоване на документите във връзка с почивните дни по време на коледно-новогодишните празници.

Удължават се и останалите срокове в конкурсната процедура. Срокът за представяне на документация за съответствие ще е до 15.00 ч. на 28 януари 2013 г., а сроковете за закупуване на информационен меморандум и издаване на сертификат за регистрация ще е до 18 февруари 2013 г.

Обвързващи оферти ще се подават до 15.00 часа на 12 март 2013 г. До тази дата ще се внася и депозитът за участие в размер на 20 000 000 евро или равностойността им в лева.

Това е вторият опит да се приватизира товарният жп превозвач, след като първият конкурс бе прекратен от агенцията. Преди празниците около 30-тина души се събраха пред сградата на агенцията, за да протестират срещу продажбата на БДЖ Товарни превози.