Икономов: Работим за модерен медицински център
Икономов: Работим за модерен медицински център / Дарик - Благоевград

Жителите и местната власт в Банско изразяват своята подкрепа, застават плътно
зад идеята за доизграждане на ски зоната и доразвиване на зимния туризъм. Гражданските действия ще продължат и занапред все по-усилено за решаване на въпроса в положителна насока, коментира кметът на зимната ни столица Георги Икономов.

"Работим и в социалната сфера. В момента тече преструктуриране на социалните заведения с оглед изискванията и целите, които си поставя България съгласно  „Европа 20 20”. Тече процес на закриване на стари и неотговарящи на изискванията социални услуги и разкриване на нови. Продължаваме да подпомагаме социално слабите жители на Община Банско. В същото време изпълнявам и това, което винаги съм казвал, хората вместо да взимат социални помощи, сега работят и ги получават под формата на заплата. В тази връзка искам да кажа, че назначихме над 250 души по програма за трудова заетост. 90 процента от случаите това са млади, здрави, кадърни хора", отчете кметът Икономов.

"По отношение на бизнеса, особено в сферата на особено туризма, заработи Консултативния съвет, който свиквам на заседание поне два пъти месечно. Той дава мнение по изключително важни въпроси свързани с финансиране на редица прояви на Общината сега той се превърна в един наистина работещ съвет. Благодарение на него се чува гласа и на бизнеса, а Общинската администрация подпомага развитието му", заяви Георги Икономов.

"На Банско му трябва една многофункционална зала за спорт, семинари, културни събития. Също така и изграждане на игрища за привличане на отбори за тренировъчни лагери. Поставил съм си за цел и откриването на голям градски плувен басейн. Не по-малко важно и за хората от общината и за туристите, е изграждане на модерен медицински център като аз виждам в него  участието на Общината, концесионера на ски зоната и лекари. В бъдеще на курорт като Банско е нужен и хеликоптер, така че действително да има адекватна помощ при евентуални инциденти. Спасителната ни служба винаги е на линия, но има тежки ситуации, в които не могат да помогнат", коментира градоначалникът Икономов.