Най-добрият човек на с.Горно Пещене
Най-добрият човек на с.Горно Пещене / Галина Ганова

70-годишният стругар Йото Йотов получи тази година приза на село Горно Пещене „Най-добрия човек за 2012“. По традиция, награждаването се състоя в пенсионерския клуб. Грамотата бе връчена от депутата д-р Здравков, който подари на призьора още бутилка първокласно уиски и цитрусови плодове за общата трапеза. Към подаръците си народният представител добави и обещание, че в кратки срокове ще бъде ремонтирана покривната конструкция на пенсионерския клуб, която капе при дъжд и снеготопене.

Конкурсът се организира за трети пореден път и е по идея на кмета Кирил Попов.В общинските селища излъчват почетни граждани, а селата нямат това право, според законодателството. Така положихме началото на тази прекрасна традиция. Целта ни е създаване на добри отношения между хората, по-високо самосъзнание, самокотрол, добро поведение и взаимопомощ- коментира той.

Първата носителка на почетното звание е Милка Цолова, прославила селото на фолклорния фестивал в Копривщица. През 2011-та призът бе за Петър Костов. За тайния вот на обществения съвет, състоящ се от 21 изявени жители на Горно Пещене, тази година се бориха общо седем чове

ка.