73% от британците са подобрили сексуалния си живот през 2012-та
73% от британците са подобрили сексуалния си живот през 2012-та / www.sxc.hu

Три четвърти от британците са подобрили сексуалния си живот през 2012 г., като основна причина за това е еротичният роман "50 нюанса сиво".

Една пета от участниците в изследването на сайта Lovehoney заявили, че трилогията на Е. Л. Джеймс е подобрила сексуалния им живот. Сред другите причини за горещите мигове под завивките са експериментирането (55%), по-голямата честота (33%) и по-голямото доверие (22%).

На въпрос дали сексуалният им живот се е подобрил през 2012 г. 73 на сто от участниците отговорили утвърдително, 16% заявили, че той не се е променил, а само 11% признали, че се е влошил.

Изследването показва още, че новогодишната нощ е един от най-романтичните периоди в годината - 22% от британците познават двойка, която се е сгодила именно на Нова година, а 63% заявили, че очакват да правят секс в новогодишната нощ.

Британците проявяват и истински оптимизъм за следващата година, въпреки че тя завършва на 13. Само един на всеки шестима анкетирани изпитва подозрения към числото 13, а 83 на сто казват, че 2013 ще бъде по-добра от 2012 г. Най-популярната цел за новата година след свалянето на килограми (посочена от 62 на сто от анкетираните) е правенето на още повече секс (53 на сто).

Но една трета от анкетираните признали, че работели за изпълнение на целите си само в една седмица, а един на всеки дванадесет се отказвал от целта в точно на Нова година. /БГНЕС/