Пролет Велкова е „Гласът на Дарик за 2003 година”
Пролет Велкова е „Гласът на Дарик за 2003 година” / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Добромир Киряков, 18.01.2004, в.Дневник

Отговорният редактор на „Дарик радио” Пролет Велкова е „гласът” на радиото за 2003 г. Това съобщи в неделя изпълнителният директор и председател на съвета на директорите на националната медия Радосвет Радев. Традиционната награда се връчва на рождения ден на „Дарик” на 21 януари. През 2004 г. радиото ще отбележи своята 11-а годишнина под мотото „11 години Националния отбор!”.

В празничната програма новините ще четат генералните директори и главните редактори на различни медии. Като водещи на авторски предавания пък ще се изявят политици, шоумени и спортисти, между които министрите Николай Василев, Милко Ковачев и Георги Петканов, Слави Трифонов и екипът му, футболистите Борислав Михайлов и Йордан Лечков и др. „Дарик радио” заедно с певицата Белослава и майка й - актрисата Анета Сотирова, ще орисат в Павликени бебето Анета, което зае второ място в класацията на сп. „9 месеца” за 2003 г.

Радосвет Радев ще връчи и традиционния приз на радиото за политик на 2003 г., който през 2004 г. получава президентът Георги Първанов. Той обяви, че досега единствено министър-председателят Симеон Сакскобургготски не е пожелал да получи статуетката си през 2001 г.

На пресконференция в неделя Радев се похвали и с добрите финансови резултати на радиото. По думите му инвестиционната програма, свързана с националното покритие, ще приключи до средата на тази година, 18 месеца предсрочно. Той уточни, че за покриването на 88% от територията на страната „Дарик” е инвестирало 3,5 млн. долара. Шефът на отдел „Маркетинг и реклама” Дачо Дачев съобщи, че по прогнозни данни рекламните приходи за 2003 г. са с ръст от 14% в сравнение с предходната година и възлизат на 7 млн. лева. Според него по приходи от реклама радиото е лидер, като постъпленията на следващите четири станции, взети заедно, са по-малко.

От „Дарик” обявиха, че замислят през 2004 г. да правят всекидневни избори, в които слушателите да гласуват за своите любими водещи. Според Радосвет Радев така ще могат да бъдат премирани най-добрите, които настина привличат аудитория. Пролет Велкова съобщи, че през 2004 г. акцент в програмата на радиото ще бъде улицата и всекидневието на различните хора. От 22 януари в сутрешните часове се предвиждат кратки новини на всеки кръгъл час.