Над 11 000 лева са събрани за благотворителната кауза в полза на децата със СОП
Над 11 000 лева са събрани за благотворителната кауза в полза на децата със СОП / ПП ГЕРБ Габрово

Повече от 11 000 лв. бяха събрани от благотворителни прояви за изграждането на рехабилитационен кабинет за децата със специални образователни потребности в Габрово, който ще бъде базиран в Ресурсния център в града. Организатори на инициативите са ГЕРБ-Габрово и общинските съветници от ГЕРБ, Ресурсен център и Сдружение „Равен старт", които вече 5-та година обединяват габровци около каузата в подкрепа на децата със специални образователни потребности. Събраната до момента сума беше обявена от председателя на Общинския съвет Николай Сираков по време на коледния благотворителен концерт, който е част от всички благотворителни прояви, инициирани от ГЕРБ-Габрово в полза на децата със специални образователни потребности.

Над 11 000 лева са събрани за благотворителната кауза в полза на децата със СОП
netinfo

 „В този живот разполагаме само с това, което сме дали на другите. Когато правим благотворителност, нека да я преосмислим. Не е важно колко сме дали, а как. Когато даряваме ние сеем семената на плодовете, които ще берем.", каза в словото си Николай Сираков.  Събраните средства са от заплати на общинските съветници от ГЕРБ, от представители на бизнеса, местни дарители и от габровци, дошли на концерта, за да подкрепят децата. Повече от 200 лв. са събрали и децата от фолклорен ансамбъл „Габровче", които не само дариха средствата за своите нуждаещи се връстници, но и очароваха всички с таланта си на малки танцьори.

Над 11 000 лева са събрани за благотворителната кауза в полза на децата със СОП
netinfo
 

Благотворителният концерт беше съпътстван и от коледен благотворителен базар, организиран от Сдружение „Равен старт", средствата от който ще бъдат използвани за водна терапия на децата със специални образователни потребности.Официални гости на благотворителния концерт бяха народният представител Цветомир Михов, областният управител Мариян Костадинов, началникът на РИО-Габрово Георги Маринов, а участниците - ОДЗ „Дъга", ЦДГ „Явор", Шоу-балет „Магия", ДФА „Габровче", Танцова школа „Лиана", Школа по приложни изкуства, Бийтбоксери-Звукотрепачи", Дани Меджикс - фокуси.