Затворени пътища има в областите Варна, Добрич, Шумен и Силистра
Затворени пътища има в областите Варна, Добрич, Шумен и Силистра / снимка: БГНЕС, архив

Пътните настилки по магистралите са мокри, а на места и заснежени, съобщават от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".

Пътната настилка по мегистрала "Тракия" е мокра, а в частта от Бургас до Карнобат - заснежена. АМ "Хемус" също е мокра, като в областите Шумен и Варна има заснежени участъци, които са почистени и обработени. Мокри са настилките и на магистралите "Марица" и "Люлин".

Проходите "Ришки" , "Рожен" и "Пампорово" са отворени. Проходът на Републиката е отворен, като товарните МПС с ремаркета и полуремаркета задължително трябва да са с вериги. В Котленския проход всички автомобили трябва да са с вериги. "Твърдишки" е забранен за МПС над 3,5 т, а до 3,5 т задължително трябват вериги.

Затворени са проходите "Златишки", "Върбишки" и "Троянски". "Дюлински" е затворен за МПС над 10 т, а до 10 т задължително с вериги. "Вратник" е забранен за МПС над 3,5 т. а до 3,5 т. задължително с вериги. Проходите "Шипка" и "Петрохан" са забранени за МПС над 10 т. През "Превала" всички МПС да се движат с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета. През проход "Печинско" всички товарните МПС да се движат без ремаркета и полуремаркета.

Затворени пътища има в областите Варна, Добрич, Шумен и Силистра. Временни ограничения има в област Пазарджик.

Жълт код заради ниски температури е обявен за неделя за почти цялата страна. Код жълто означава, че времето е потенциално опасно. "Прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но бъдете внимателни. Бъдете в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност избягвайте рисковете", съветват от НИМХ.

Само в Западна и Югозападна България няма прогнозирани опасни метеорологични явления - това са областите Благоевград, Смолян, Пазарджик, Пловдив, София-град и София-област, Перник и Кюстендил.