Изключително труден успех за Манчестър Сити срещу последния в Англия
Изключително труден успех за Манчестър Сити срещу последния в Англия / Reuters

Английският шампион Манчестър Сити постигна изключително труден, но и много важен успех срещу последния в класирането Рединг с минималното 1:0.

Трите точки донесе Гарет Бари в даденото от съдията продължение на срещата от 18-я кръг на Премиършип. Домакините изстрадаха победата, след като зарадваха своите привърженици в самия край на мача.

Гостите от Рединг заслужават похвали за представянето си срещу именития съперник. Тимът съумяваше да се защитава много добре през целия двубой, като на няколко пъти имаше и чудесни възможности за попадение в мрежата на Джо Харт. Многомилионната селекция на Роберто Манчини обаче успя да се справи в най-критичния момент, при това срещу най-слабия гост във Висшата лига през този сезон. Рединг има спечелени едва 2 точки на чужд терен до този момент.

Единственото попадение в мача дойде в третата минута на продължението. След чудесно центриране на Давид Силва отдясно на атаката, Гарет Бари се качи върху гърба на Ники Шори, за да засече топката с глава за 1:0. Въпреки всичко останаха съмнения, дали реализаторът не е вкарал с цената на извършено нарушение срещу защитника на Рединг.

С успеха Манчестър Сити остава на втората позиция в подреждането с 39 точки в актива си. Рединг заема незавидната последна позиция в Англия, с едва 9 пункта. Лидер във Висшата лига е Манчестър Юнайтед с 42 точки, но и с мач по-малко.

Първенство на Англия по футбол, мачове от 18-ия кръг:

Уигън - Арсенал 0:1

Манчестър Сити - Рединг 1:0

Нюкасъл - Куинс Парк Рейнджърс 1:0

Саутхямптън - Съндърланд 0:1

Тотнъм - Стоук Сити 0:0

Уест Бромич - Норич 2:1

Уест Хям - Евертън 1:2

 

по-късно днес:

Ливърпул - Фулъм

 

в неделя:

Суонси - Манчестър Юнайтед

Челси - Астън Вила