Мартин Йол: Бербатов постави рекорд, но ни трябва Брайън Руис
Мартин Йол: Бербатов постави рекорд, но ни трябва Брайън Руис / БГНЕС

Мениджърът на Фулъм Мартин Йол призна, че отборът се нуждае спешно от Брайън Руис. В момента, ролята на костариканеца на „Крейвън Котидж“ изпълнява Димитър Бербатов. „В даден момент, Бербатов покри 12 километра, а това бе рекорд за него“, заяви холандският спец.

Йол добави, че Бербатов е принуден да работи изключително много в последно време, заради контузията на Руис. Последният е аут от терените за месец, след като получи разтежение. В отсъствието на 10-ката обаче, Фулъм изпитва изключителни затруднения в мачовете.

„Димитър знае колко важен е Руис за нас. Бербатов запълва този пост в момента, на номер 10. Беше малко изненадващо в началото на сезона, че той може да играе на тази позиция. В един момент той покри 12 километра, което е рекорд за него. Но топката трябва стига до най-добрите играчи, а те са най-отпред“, каза Йол, цитиран от Mirror.

„Миналата година бяхме сред най-добрите отбори. Това искам и аз, това иска и Бербатов. Фактите са на лице. Когато Брайън Руис играе, вкарваме повече голове, отколкото ако го няма. Всичко е толкова просто“, добави мениджърът на Фулъм преди днешния мач срещу Ливърпул на „Анфийлд“.

Холандецът се изказа и ласкаво за звездата на „червените“ Луис Суарес, с когото е работил в Аякс.