Станка Златева разкри защо не прие наградата си за Спортист на годината
Станка Златева разкри защо не прие наградата си за Спортист на годината / Gong.bg

Най-добрата ни състезателка по борба Станка Златева обясни в ефира на Дарик радио защо не е излязла на сцената в Зала 1 на НДК, за да получи наградата си за Номер 3 на Спортист на годината. Олимпийската ни медалистка бе в залата, но не се появи на сцената, след като името й бе обявено от водещите.

Тя сподели, че реакцията й не е била продиктуваната от нейната позиция в класацията, а защото Симеон Щерев не е попаднал дори в тройката при най-добрите треньори. По време на церемонията бяха обявени имената в анкетата при наставниците. Треньорът по бокс Михаил Таков бе избран за Номер 1 на България за 2012 година, а след него останаха Найден Найденов и Любослав Пенев.

„Първо, заради моя треньор, който има достатъчно медали да попадне в тройката поне. И така, някак нямаше смисъл да оставам, защото достатъчно сме дали с труда си и това са резултати. Това са някакви резултати. Не, не, не съм обидена, аз винаги съм го казвала, нито търся популярност, досега съм искала само да си върша работата, да я върша коректно“, сподели Станка Златева.

„Аз доста пъти съм била Спортист на годината, това журналистите го решават, и някои други хора. Това е моята работа, да се боря. Не, няма защо да плача. Не, вижте, животът продължава, аз се чувствам добре. Има много хора, които ме обичат и подкрепят, това е най-важното за мен. Радвам се ако по някакъв начин съм накарала хората да се усмихнат и зарадват, че сме българи, защото малко останаха нещата, които да ни радват“, добави именитата ни състезателка.

„Не, аз се радвам за момчетата (Тервел и Кубрат Пулеви). Аз нямам нищо против кой ще стане първи. Толкова много медали на Олимпиадата, обидно е. Гимнастиката къде отиде? Илиана Раева, Симеон Щерев и още колко други, които са допринесли достатъчно за българския спорт.“

„Аз съм си виновна за всичко, не мога да обвинявам никого. Говоря по принцип. Сега си почивам, хапвам си, гледам телевизия. Сега в момента имам сготвен боб и много ми харесва. И така. Ние със Симо Щерев се чуваме постоянно. На Коледа ще се прибера вкъщи, а за Нова година не съм решила нищо“, завърши Станка Златева.