При избора на главен прокурор е имало политически натиск, смятат от БСП
При избора на главен прокурор е имало политически натиск, смятат от БСП / снимка: Sofia Photo Agency, архив
При избора на главен прокурор е имало политически натиск, смятат от БСП
59933
При избора на главен прокурор е имало политически натиск, смятат от БСП
  • При избора на главен прокурор е имало политически натиск, смятат от БСП

При избора на главен прокурор на Сотир Цацаров е имало политически натиск. Това коментира депутатът от левицата и бивш вътрешен министър Михаил Миков. По думите му  е твърде комично, че има членове на ВСС, които са внесли номинации, но не гласуваха за тях. Според социалистите и Европейската комисия трябва да вземе отношение по случая.

"Това, което стана вчера във ВСС, за пореден път потвърждава трайната тенденция за липса на разделение на властите", каза Миков. Той припомни, че още пред лятото е имало редица коментари по отношение на избора на главен прокурор.

„Този ВСС, формиран с изключителния политически натиск на управляващата партия ГЕРБ, създаде доказателства за още едно нарушение на това разделение на властите. Така нареченият избор на главен прокурор премина при една ад хок създадена процедура, която не създаде условия за състезателност, за проверимост на избора, а в крайна сметка всички станахме свидетели как министърът на правосъдието прибързано разтури заседанието, без да бъде довършен изборът във ВСС", коментира още депутатът от левицата и бивш вътрешен министър.