Райна Афионлиева подкрепи новия гимнастически клуб Олимпик
Райна Афионлиева подкрепи новия гимнастически клуб Олимпик / Влади Владимиров, Дарик Кюстендил

С водосвет и Коледен коктейл се представи пред обществеността в Кюстендил най- новият спортен клуб "Олимпик". Домакини бяха треньорите Людмила Кадийска и Мая Юн. Десетки родители и гости поднесоха своите подаръци, а децата танцуваха и си играеха с цветни балони. Специален гост на тържеството бе основателката на кюстендилската школа по художествена гимнастика Райна Афионлиева, която подари плюшено мече за талисман на клуба. Водосвета отслужи отец Партений, който дари икона на клуба и пожела работа в мир и любов.

"Спортен клуб "Олимпик" е факт, заради вас малки гимнастички, които искате да спортувате гимнастика, била тя художествена, естетическа или с друга насоченост. Треньорите в момента сме двама, но ще се множим, обещавам ви го. Имаме желанието да работим и в областта на танцовото изкуство. Всяко дете да научи за българския фолклор и хора, спортните и модерните танци и като идва тук да се забавлява. Насочени сме към развитието, както на масов спорт, така и на спорт за високи постижения. Времената са трудни, училището, домашните са много, компютри, езици, но аз знам, че ще успеем с вашата подкрепа.

Това е град Кюстендил, школата на Кюстендил, това че се казваме "Олимпик" не значи, че не сме продължители на тази школа. Горди сме, че тук е г- жа Райна Афионлиева. Така както вие сте корените на художествената гимнастика, с Мая сме избрали дървото на живота, като подарък за вас- Жен- Шен", обяви пред гостите Людмила Кадийска.

"Желая от все сърце много спортни успехи и здраве, да бъдете силна конкуренция, защото само тя ражда големи успехи. Щастлива съм, че художествената гимнастика продължава да се развива, да се разцъфтява в Кюстендил и дано в скоро време да имаме световни, европейски шампиони, да сме конкуренция на софийските отбори", заяви Райна Афионлиева. Тя припомни, че Людмила Кадийска е от първите европейски шампионки на България в ансамбловите съчетания.

Треньорките обявиха конкурс за децата- да нарисуват емблемата на новия клуб "Олимпик".