„Лудогорец“ и борбата – с по 5 награди в десетката на област Разград
„Лудогорец“ и борбата – с по 5 награди в десетката на област Разград / netinfo

По пет награди получиха от класацията „Спортист на област Разград“ футболният отбор „Лудогорец“ и клубовете по борба в региона. Решението е на Областната комисия за развитие на младежта и спорта, в нея освен спортни експерти от седемте общини в Лудогорието участваха и представители на медиите от област Разград.

Капитанът на „Лудогорец“ Емил Гъргоров за втори път тази година оглави спортна класация в Разград. След общинската десетка Бадема спечели първо място и в областната „Спортист на 2012 г.“.

Под №2 в десетката на област Разград бе класиран 23-годишният колоездач Мирослав Минчев, който през лятото подобри брадат рекорд от 2004 г. на 1000 ч. от място. На трета позиция е класиран 14-годишният борец от Лозница Мустафа Алиев, той има седем първи места през годината от държавни шампионати и международни турнири в кат. 38 кг.

Щангистката от Исперих Айсел Закир е под №4 в десетката на област Разград, следват: Десислава Танева – състезателка по бадминтон, футболистът Светослав Дяков, лекоатлетката Елена Борисова, боксьорът Стилиян Костов, Гюлджан Бехчедова – състезателка по борба от Лозница и Вейсин Джамферов – също борец, от Цар Калоян.

Освен призовете на Гъргоров и Дяков на сметката на „Лудогорец“ се записват и още три награди: отбор на годината, треньор на годината – Ивайло Петев, както и награда за принос в развитието на детско-юношеския спорт – за Детско-юношеската школа на „Лудогорец“.

15-годишният борец от Лозница Генади Маринов е най-перспективен млад спортист в област Разград, награда за цялостен принос за развитието на спорта се присъжда на бореца Ремзи Реджеб – спечелил второ място на Световното първенство по борба за ветерани в Унгария, кат. 60 кг.

Награждаването е насрочено за 11,00 ч. на 21 декември във фоайето на седми етаж на Областна администрация-Разград.