Фондация Чудомир с нов Управителен съвет
Фондация Чудомир с нов Управителен съвет / ПРЕС ТВ


28 годишният Симеон Георгиев е новият председател ан фондация "Чудомир". Това решиха днес общинските съветници на Казанлък, които работиха в качеството си на Общо събрание на фондацията, за избор на нов Управителен съвет. До този ход се стигна, след като предишният УС подаде оставка преди 3 месеца.


Днес съветниците освободиха от длъжност предишния състав на УС, но не и от отговорност.
Освен Михаил Георгиев, който е представител на местна крупна фирма, в новия УС са: Сребра Касева- представител на Община Казанлък, адвокат Моника Динева, Антония Драганова, журналист, Петър Янкулов,- актьор и Георги Атанасов- също актьор.


Досегашният член на УС Тотка Гечева не бе избрана в новия състав на УС.Аргументът бе, че тя е представител също на ръководството на партия " България на гражданите"в Казанлък.
Това изказване от БСП определиха като дискриминация по политически признак. От БСП заявиха, че не новият УС не бива да забравя стореното от досегашния, както и че на фондацията й предстоят за решаване важни въпроси за авторските права на Чудомир, използването на базата и дали ЛХМ "Чудомир" и фондация "Чудомир" не трябва да се слеят в едно.


След избора си Симеон Георгиев, който е представител на фирмата-спонсор досега на празниците и лидер на местната организация в Казанлък на партията "България за гражданите" подчерта, че не счита, че поста му е купен. Млади хора и нови идеи в празниците са сред козовете на новия председател.

Фондация "Чудомир" е еосновен организатор на превръналите се в  културна емблема  Чудомирови празници в Казанлък.