Груев: ВСС трябва по-скоро да  изпълни обещанията си
Груев: ВСС трябва по-скоро да изпълни обещанията си / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Груев: ВСС трябва по-скоро да изпълни обещанията си
59743
Груев: ВСС трябва по-скоро да изпълни обещанията си
  • Груев: ВСС трябва по-скоро да изпълни обещанията си

Председателят на Върховния касационен съд Лазар Груев каза, че новият Висш съдебен съвет трябва по-скоро да изпълни обещанията си.

„Много е рано да се дават оценки, пък и аз не обичам като учител да давам оценки кой е по-добър, кой е по-лош. Струва ми се, че новият ВСС трябва по-бързо да навлезе в реалните проблеми на съдебната власт и да започне такива, каквито бяха обещанията при избора на членовете му, да ги изпълнява", каза Груев в предаването „Годината" на Дарик.

Груев заяви, че не може да си обясни защо все още не са напълно ясни правилата, по които ще бъде избран следващият главен прокурор. Изборът е насрочен за 20-ти декември, но тяхното обсъждане ще бъде в последния момент - 2 дни преди самия вот. Основният въпрос е дали ще се гласува електронно или с бюлетина. Привърженик на традиционния вот е и Лазар Груев. „Не мога да си обясня и защо, когато беше заседанието на ВСС, защо и този път се отложи разглеждането и се насрочи два дни преди самия избор. Не знам, може би някои хора веднъж казали „а", не искат да отстъпят по някакъв начин", каза той.