Условна присъда поиска мъж от Кубрат, блудствал с 9-годишно момиче
Условна присъда поиска мъж от Кубрат, блудствал с 9-годишно момиче / netinfo

34-годишен мъж от Кубрат поиска от съда в Разград условна присъда за извършено от него блудство с деветгодишно момиче. На първа инстанция в Районния съд в Кубрат мъжът признал вината си и бил осъден на 1 година и 8 месеца лишаване от свобода.

Престъплението, за което е осъден, е извършено през юли тази година. Мъжът с инициали М.И. видял момичето да играе с негови връстници, предложил му нова игра - на „къщичка“ и го откарал с колелото си в изоставена сграда в покрайнините на Кубрат. Там го накарал да се съблече и извършил блудствени действия с него, предупредил момичето да не казва какво се е случило. Изплашеното дете обаче разказало на следващия ден на баба си, а после и на родителите си за инцидента, те първо говорили с подсъдимия, той отрекъл, казал, че детето е сънувало. Семейството обаче подало сигнал в полицията. През това време престъпникът напуснал Кубрат, открили го в поповското село Гагово, където живее майка му.

Съдебно-медицинска експертиза потвърдила показанията на момичето, че е извършено блудство с него, друго становище на вещи лица пък сочи, че подсъдимият не страда от психично заболяване.

И втората инстанция потвърди ефективното наказание от 20 месеца лишаване от свобода за мъжа от Кубрат. Тя ще бъде изтърпяна при първоначален общ режим в затворническо общежитие от открит тип. Решението не подлежи на обжалване.