Догодина ремонтират детската градина в Шемшево и чистят речното корито
Догодина ремонтират детската градина в Шемшево и чистят речното корито / снимка: Община В. Търново

По-голяма част от жителите на село Шемшево дойдоха на среща с кмета на Община Велико Търново Даниел Панов. Срещата в салона на местното читалище рамкира бюджета и основните дейности, които са се извършили в селото от началото на годината до момента. Шемшево разполага с общ бюджет от 46 662 лв. През изтичащата година е направена нова улица към гробищния парк с канавки, а през 2013 -та предстои да се направят и тротоари.

По програма „Местни инициативи" със 7 200 лв. от кметството са  окосили и подравнили терена на футболното игрище, поставени са ограда и пейки, ремонтиран е  покрива, оградата на сградата за подавки. Възстановен е футболният отбор, като благодарности за това получи общинският съветник Александър Нанков, който е поел ремонтите, екипите и таксите за мачовете на отбора. Село Шемшево ще кандидатства и през следващата година по програма „Местни инициативи", за да реши и друг проблем - пресъхващата чешма.

Също така през следващата година предстои в района на селото да се почисти и коритото на р.Янтра, а кметът Даниел Панов обеща на жителите сградата на детската градина да бъде включена в бюджет-2013, за да се направят най-спешните и неотложни ремонти по нея.

Кметство Шемшево има готов проект за зона за отдих, но за него ще може да се кандидатства най-рано през 2014 г. Също след 2014-та в новия програмен период предстои да се реши и проблемът с канализацията, като се подготви и кандидатства по проект за изграждане на малка пречиствателна станция.

Облагородена е парковата площ в селото, като са засадени 120 дръвчета, а закупените живи коледни дървета ще бъдат засадени след празниците в парковата зона.