Отложиха за януари делото срещу Брендо
Отложиха за януари делото срещу Брендо / снимка: Sofia Photo Agency, Надя Коцева

Софийският градски съд отново отложи делото за пране на пари срещу Евелин Банев-Брендо, този път за 30 януари. Тогава трябва да бъдат разпитани още свидетели, като единият от тях живее в Англия. Днес съдът прие изготвените експертизи от вещите лица. Предвидени бяха пледоарии. Очакваше се делото да приключи до края на годината и магистратите да излязат с решение, но заради поредното отлагане това няма се случи.

Брендо, както и през октомври, отново бе върнат от Италия, където е екстрадиран за една година. На предишното заседание бяха прочетени показанията на свидетели от Великобритания, които през лятото отказваха да бъдат разпитани от страх.

Процесът срещу Брендо в България започна през юни м.г., като подсъдими освен него са бившата му съпруга Моника Добринова, Десислава Дишлиева - вдовица на застреляния Константин Дишлиев, и брат му Симо Карайчев. Те са обвинени в пране на над 21млн. лева, спечелени от наркотрафик. Групата е действала на територията на България, Швейцария, Австрия и Германия.

Брендо е сочен за „кокаинов крал", и в Италия срещу него има дело. В рамките на международната операция „Кокаинови крале" бяха задържани общо 15 българи и 15 чужди граждани, сред които 12 са италианци, един словенец, румънец, грузинец.