За бойкот на референдума призовават от България на гражданите
За бойкот на референдума призовават от България на гражданите / DarikNews.bg
Българите да не участват в референдума, призовават от "България на гражданите"
59500
Българите да не участват в референдума, призовават от "България на гражданите"
  • Българите да не участват в референдума, призовават от "България на гражданите"

Зам.-председателят на партия „България на гражданите" Петър Николов изрази съмнения, че управляващите от ГЕРБ готвят промени в изборното законодателство "на тъмно" месеци преди изборите.

На пресконференция във Велико Търново Николов обясни, че се обмисля промяна в Изборния кодекс, която ще позволи политически коалиции да носят имена на хора. Ако това се случи, е възможна злоупотреба с името на лидера на партия „България на гражданите" Меглена Кунева, заяви Николов.

Според него премахването на преференциалния вот и преразпределението на мандатите в отделни избирателни райони ще има бумерангов ефект върху тези, които гласуват промените. От партията настояват и за бойкот на референдума за АЕЦ „Белене", защото с провеждането му, управляващите целеали по-ниска избирателна активност на изборите през лятото.

Нека с неучастието си в националното допитване гражданите да покажат какво мислят за управляващата коалиция "Марковска", тъй като нейната кандидатурат за конституционен съдията в парламента всъщност бе одобрена с гласовете на ГЕРБ, БСП и ДПС, коментира още Петър Николов.

Чуйте го в звуковия файл.