Плевен

Стартира изграждането на система за видеонаблюдение в община Червен бряг

8 декември 2012 10:42 | Автор: Дарик Плевен

Стартира изграждането на система за видеонаблюдение в община Червен бряг © dariknews.bg  

На специален брифинг на 7 декември в Червен бряг беше представен стартът на проекта за изграждане на видеонаблюдение в общината. Събитието се състоя в присъствието на заместник - председателя на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред към Народното събрание Пламен Нунев, народния представител инж. Пламен Тачев, кмета на община Червен бряг Павлин Фильовски и началника на Районното управление „Полиция" главен инспектор Лидия Петкова.

Проектът ще се изпълнява на два етапа, като амбициозното начинание ще включи всички населени места в общината. Община Червен бряг се състои от градовете Червен бряг и Койнаре и 12 села с прилежащите им землища - село Горник, село Сухаче, село Девенци, село Телиш, село Ракита, село Радомирци, село Рупци, село Бресте, село Реселец, село Глава, село Чомаковци и село Лепица.

Технологично на първи етап ще бъдат монтирани 3 сървъра и 42 камери чрез оптични трасета на Кабелна телевизия „ЕТА". До момента са монтирани 30 камери във всички населени места на общината. Първият етап ще приключи на 20 декември и до този срок ще се монтират и другите 12 камери.

Вторият етап ще включи насищане на мрежата за видеонаблюдение с още 46 камери. Системата за видеонаблюдение може да се разшири до 160 камери, като стойността на проекта надвишава 150 000 лв. Камерите са с висока резолюция и възможност за работен режим от минус 24 градуса до плюс 50 градуса. Точката за достъп и контролът до информацията ще се осъществява в РУП - Червен бряг.Етикети: Червен бряг, видеонаблюдение, депутат, кмет, община, Пламен Нунев

Коментари

Коментирай

Подреди: Първите отгоре Последните отгоре

 • Страница:
 • 1
#2

Теньо - 09.12.2012 г. 08:06:14

Ми дя го Новкиришки,ка тка е опуснал софрата мискинина

#1

червенобрежки гашници - 08.12.2012 г. 13:35:44

Тоя депутат прилича на ром. И не разбирам за какво ще допринесат тези камери, освен да се изхарчат едни пари. Също не разбирам каква е връзката на камерите и депутата който трудно говори и мънка. Защо е тук полицията и означава ли това, че ше ни следят без съдебно разрешение и ще ни нарушават гражданските права. Това СРС ли ще бъде.

 • Страница:
 • 1

Напиши коментар

 • Име *:

  Полетата отбелязани със * са задължителни!
 • Коментар *:

 • Код за сигурност *:

  security code

  Въведи код:

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите »

 

Двама приятели водели дълъг и продължителен разговор по класическата тема секс. По едно време се усетили, че прекаляват. – Хайде да сменим темата. – Добре.… Виж още