СДС празнува 23 г. със Софиянски, Янчулев и независими депутати
СДС празнува 23 г. със Софиянски, Янчулев и независими депутати / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Новото ръководство на СДС ще обяви потенциалните си политически партньори след Нова година, обяви председателят на синята партия Емил Кабаиванов на тържество по случай 23-та годишнина на съюза.

В словото си пред гостите той подчерта, че макар сините в годините да са имали много гробокопачи, СДС го има, жив е и празнува своя рожден ден. В НДК беше забелязан само един от останалите четирима депутати от СДС - Любомир Иванов. Гости на събитието бяха настоящият кмет Йорданка Фандъкова, ексградоначалниците Стефан Софиянски и Александър Янчулев. В залата дойдоха и независимите депутати, номинирали Галя Гугушева за член на Конституционния съд по заръка на настоящото синьо ръководство, поради несъгласието на депутатите от партията да внесат кандидатурата.

Лидерът на новоучредената партия „Свобода и достойнство" Корман Исмаолив също уважи празника.

Не дойдоха Петър Стоянов и Филип Димитров, но изпратиха поздрави. Николай Гацев, който беше изключен от предишното ръководство на СДС, подари на новия председател на партията тиква, която оприличи на Иван Костов. Кабаиванов изрази надежда да няма повече такива хора като Костов край сините.