Министри се правят на журналисти в Дарик радио
Министри се правят на журналисти в Дарик радио / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Калояна Живкова, 20.01.2006, в.Монитор

„Кога ще бъдат рекламите? Много включвания ли имам?” - това не са въпроси на стажант-репортер в електронна медия, а терзанията на министъра на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов, който ще бъде водещ в „Дарик радио”. Той няма да е единственият политик, който ще влезе в ролята на водещ на 23 януари, когато „Дарик” ще отпразнува 13-ата си година в родния ефир.

Сутринта слушателите на радиото ще могат да чуят как министърът на държавната администрация Николай Василев ще интервюира няколко посланици в България. Ивайло Калфин пък ще разговаря по телефона със Силви Вартан. Министърът на образованието Даниел Вълчев ще изпробва предложенията за матури на живо от студиото на „Дарик”. Той и водещият Кирил Вълчев ще препитат с въпроси от примерните изпити едни от най-образованите българи у нас и ако те се справят успешно със задачите, Даниел Вълчев се заканил да ги въведе и за гимназистите още тази година, издадоха от екипа на медията.

В амплоа на журналисти слушателите ще могат да чуят още кмета на София Бойко Борисов, режисьора Теди Москов, Братя Мангасарян, Господарите на ефира и шефката на Нова телевизия Силва Зурлева, Слави Трифонов, кмета на Каварна Цонко Цонев и още куп родни знаменитости. Спортното шоу „Парламентарен гонг” е поверено на депутата на Олимпи Кътев.

Шефът на радиото Радосвет Радев обяви, че гласът на 2005 г. на медията е водещата на сутрешния блок „Дарик кафе” Веселина Петракиева. Той не скри и радостта си, че радиото е отчело 400% ръст на печалбата през изминалата година.