Галя Гугушева настоява ВСС да извърши проверка по сигнала срещу нея
Галя Гугушева настоява ВСС да извърши проверка по сигнала срещу нея / снимка: БГНЕС
Галя Гугушева настоява ВСС да извърши проверка по сигнала срещу нея
59476
Галя Гугушева настоява ВСС да извърши проверка по сигнала срещу нея
  • Галя Гугушева настоява ВСС да извърши проверка по сигнала срещу нея

Галя Гугушева депозира във Висшия съдебен съвет молба, с която иска Етичната комисия да извърши проверка по подадения сигнал срещу нея. Магистратът призна, че действително е получила голям кредит, но обясненията в сигнала и съмненията за пране на пари са неверни.

Вчера в парламентарната правна комисия постъпи сигнал за пране на пари за фирми, свързани със семейството на Гугушева. Самата тя посочи, че не познава адвокат Петър Ванев и не се е изправяла срещу него в съдебната зала.

„Още вчера съм изпратила и съм внесла в Народното събрание отговор, той обаче не е изнесен на страницата на Народното събрание, поради което сега трябва да отговарям на тези въпроси”, заяви тя пред журналисти.

„Това, което мога да кажа, е, че дойдох да депозирам официално молба пред Етичната комисия на ВСС, с която аз настоявам във връзка с изнесените публикации, да бъде извършена проверка на комисията. Аз съм магистрат, всичко, което съм притежавала с течение на годините, и съм декларирала, нямам основания да се тревожа. Нямам основания да се срамувам от каквото и да е”, коментира още Гугушева.

По-рано днес депутатът от ГЕРБ и член на правната комисия Димитър Лазаров съобщи, че в Народното събрание са постъпили сигнали срещу единствения кандидат за член на Конституционен съд. Той коментира, че едно от твърденията било свързано с имотното състояние на близки на Гугушева.

На 29 ноември независимите депутати Димитър Карбов, Валентин Николов и Огнян Тетимов внесоха в парламента кандидатурата на СДС за конституционен съдия. Депутатите предложиха за член на Конституционния съд прокурорът от Специализираната апелативна прокуратура Галя Гугушева.