Осъдиха серийния убиец Станислав Ангелов-Сиси и за пране на пари
Осъдиха серийния убиец Станислав Ангелов-Сиси и за пране на пари / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Пернишкият окръжен съд наложи наказание от 8 години затвор и глоба от 13 000 лева на серийния убиец Станислав Ангелов-Сиси. Присъдата е заради престъпления против финансовата, данъчната и осигурителната системи и е третата поред за Сиси в последните две години.

Съдът наказа и баща му Ангел Методиев с условна присъда.

В полза на държавата от семейството се отнема апартаментът на булевард "Скобелев" в София, заради който Сиси застреля съученичката си Биляна Кръства, както и имот, придобит също по незаконен начин в пернишкото село Кладница.

Отнемат им се три автомобила - да мерцедеса и едно ВМВ, както и 12-те хиляди лева, за които баща и син са изнудвали свидетеля по делото Валери Адамов.

Присъдата подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд в 15-дневен срок.

В момента Станислав Ангелов излежава 30-годишна присъда заради серията убийства - на съученичката си Биляна, на бармана Цветелин Карпузов и на полицейския син Кирил Христов-Багера. Той има и още една присъда - от 18 години затвор заради показния разстрел на наркодилъра Николай Христов-Хайо.

Станислав Ангелов е придобивал имоти и коли, регистрирайки ги на чуждо име, за да не бие на очи, заявиха от прокуратурата, позовавайки се на показанията на свидетели.

Служебните бележки за трудовия му стаж били фалшиви, издадени от несъществуващи фирми, регистрирани на адрес, на който живее възрастна жена, която не познава обвиняемите. Тя никога не е имала фирми, нито пък е давала под наем имота си.

Посочените телефони в документа също били фантоми. Били представени и документи за свършена от Станислав работа за време, в което той вече е бил в затвора.