Първият сняг наруши движението на места в страната
Първият сняг наруши движението на места в страната / снимка: БГНЕС

Първият сняг доведе до затруднение на движението на места в страната, макар че още в ранните часове на неделния ден властите се похвалиха с готовността си да посрещанет зимата.

Пътят Батак - Доспат е затворен за движение на камиони поради обилен снеговалеж, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

На автомагистрала "Тракия" - на около километър преди отбивката за Вакарел пет турски ТИР-а са аварирали, което затруднява движението.

Изходът на София - посока магистрала "Хемус", бе затворен за движение на МПС-та, заради аварирали тежкотоварни автомобили. Движението бе възстановено малко след 21.30 часа

На автомагистрала "Хемус" след Горни Богров също е аварирал тежкотоварен автомобил. Движението на моторни превозни средства временно е преустановено.

Временно се затваря Троянският проход заради аварирали тежкотоварни автомобили.

Товарните автомобили да се движат без ремаркета и полуремаркета по път II-37 Батак-Доспат и път III-843 Сърница - Доспат, предупреди АПИ. Всички МПС да се движат с вериги през проходите Рожен, Пампорово и Превала, а товарните автомобили да се движат без ремаркета и полуремаркета.

Агенция "Пътна инфраструктура" препоръчва на водачите на автомобили да тръгват на път със зимни гуми и да се движат със скорост, съобразена с пътните условия.