Късо съединение е най-вероятната причина за пожара в мола в София
Късо съединение е най-вероятната причина за пожара в мола в София / снимки: Sofia Photo Agency, Димитър Йорданов
Пожар бушува в Mall of Sofia, Елена Бейкова
59194
Пожар бушува в Mall of Sofia, Елена Бейкова
Диана Михайлова
  • Пожар бушува в Mall of Sofia, Елена Бейкова
  • Диана Михайлова

Пожарът, бушувал в Mall of Sofia на ъгъла на бул. "Ал. Стамболийски" и ул. "Опълченска" в София, е потушен. Огънят е засегнал фасадата над главния вход на търговския център.

Сигналът за инцидента е бил подаден около 19.20 часа. Пламъците са били загасени малко след 20 часа.

Веднага е била създадена организация за извеждане на хората от сградата. 

Няма пострадали.

Пред Дарик Диана Михайлова, очевидец на пожара, която живее точно до сградата на мола, разказа: "Чу се гръм и веднага избухна светлинната реклама, която беше сложена преди не повече от седмица. Оттам тръгнаха пламъците. Гледката беше особено неприятна - огромни пламъци. Силният вятър носеше парчета, горящи във въздуха. Пожарникарите дойдоха за не повече от 2-3 минути, около 5 минути им трябваха, за да се подготвят и да започнат гасенето. Според мен реакцията беше перфектна".

Късо съединение е найвероятната причина за пожара в мола в София
netinfo

Според директора на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" Николай Николов вероятно огънят е причинен от късо съединение, предизвикано от влагата, или от гръмнала инсталация. Тепърва обаче разследващите ще работят по изясняване на обстоятелствата, довели до избухването на пожара, както и по установяването на нанесените щети.

Главен комисар Николов отбеляза, че най-вероятно не става въпрос за умишлен палеж, въпреки че и тази версия не е изключена.

Огънят не е нанесъл щети във вътрешната част на сградата, съобщи Николов. Според него няма пречка магазините в търговския център да работят в петък.

На мястото са пристигнали осем коли на пожарната. Екипи на Центъра за градска мобилност са вдигнали колите, които са били около сградата и техните собственици не са успели да ги преместят.

Движението по бул. "Ал. Стамболийски" е възстановено.

Късо съединение е найвероятната причина за пожара в мола в София
netinfo

Рекламно табло и част от изолацията на покрива на Mall of Sofia на бул. "Александър Стамболийски" в столицата се запалиха в първия ден на 2012 г. Пожарът порази киното, като заради огъня част от фасадата на сградата се срути. Причината за огъня беше късо съединение. При инцидента не пострадаха хора.

Късо съединение е найвероятната причина за пожара в мола в София
netinfo

Късо съединение е найвероятната причина за пожара в мола в София
netinfo