Инициатива ДАРЕТЕ ЧАС 2012 - „Баба знае най-добре” в цялата страна
Инициатива ДАРЕТЕ ЧАС 2012 - „Баба знае най-добре” в цялата страна / НАРД

Над 300 доброволци на територията на 7 области в страната участват в Кампанията на Национален алианс за работа с доброволци /НАРД/ „Дарете час 2012", под мотото „Баба знае най-добре" .
Тазгодишната инициатива на НАРД е част от дейностите, посветени на „2012 - Европейска година на активното стареене и диалога между поколенията" и се провежда в периода 26 ноември - 5 декември 2012.

„Баба знае най-добре" има за цел да провокира хората от различните населени места в страната да обърнат внимание на възрастните хора, на техните потребности и да „съберат" техните знания и опит. Освен общуване между поколенията срещите ще имат и още една обща цел: събиране на информация в три направления: традиционни български рецепти за лечение на различни болести; съвети за домакинството и семейството и отговор на въпроса: Поглеждайки назад, какво бих променил в живота си?

Със събраната информация от цялата страна, Национален алианс за работа с доброволци ще издаде наръчник-книжка „Баба знае най-добре", посветен на Европейската година на диалога между поколенията и активното стареене.

Всеки може да се включи в кампанията, като отдели малко време за среща с възрастен човек, потопи се в неговите спомени, събере информация по трите въпроса и ни я изпрати на електронна поща - daretechas@abv.bg.