Учредиха Жени ГЕРБ в Якоруда
Учредиха Жени ГЕРБ в Якоруда / ГЕРБ

Над 40 дами учредиха общинска структура на Жени ГЕРБ в Якоруда, която е последната от 14-те общински структури в Благоевградска област. На събранието, което се проведе в читалището в града, гости бяха областният координатор на ГЕРБ – Благоевград Даниела Савеклиева, председателят на Националния изпълнителен съвет на съсловната организация Геновева Алексиева, народният представител Георги Андонов, политическият съветник за Благоевградска област Венета Тенева, представителки на структурите на Жени ГЕРБ в Благоевград и Белица.

След гласуване от делегатите за председател на структурата беше избрана Галя Вардева. Тя победи своите три опонентки с 23 гласа „за”.

За секретар на структурата пък бе избрана Ана Гръкова. „Благодаря ви, че ме направихте част от това вълнуващо събитие за Якоруда. Вие сте една от последните структури на Жени ГЕРБ, която се учредява в страната. Изминали сте дълъг и труден път, но желанието ви да направите живота на децата и семействата ви по-добър е надделяло над всичко”, обърна се развълнувано към жените от Якоруда, председателят на НИС на съсловната организация доц. Алексиева.

Областният координатор на ГЕРБ-Благоевград Даниела Савеклиева също поздрави делегатите на учредителното събрание. Тя поднесе и специален подарък подготвен от структурата на Жени ГЕРБ в Благоевград за новоприетите дами в съсловната организация.

„Винаги съм свързвал Якоруда с ДПС, убедих се, че не е така, защото тук видях едни хора, които искат промяна. Заедно ще я постигнем. В мое лице имате истински приятел, на когото винаги можете да разчитате”, заяви депутатът от Неврокопско Георги Андонов.