Борисов: Думите отлитат, пътят остава
Борисов: Думите отлитат, пътят остава / снимки: DarikNews.bg, Петко Павлов
Борисов: Думите отлитат, пътят остава
59180
Борисов: Думите отлитат, пътят остава
  • Борисов: Думите отлитат, пътят остава

Премиерът Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова откриха ремонтиран участък от прохода Елена - Твърдица. Близо четирийсет километра от трасето са обновени със средства от републиканския бюджет в размер на 11 520 000 лв. с ДДС. Половин милион лева от тях са отпуснати допълнително, за да се изгради връзката с магистрала „Тракия".

Проходът Елена-Твърдица е построен преди 50 години и до сега не е ремонтиран. Проектът бе за реконструкция, но трасето бе в такова лошо състояние, че за шест месеца направо построихме нов път, каза министър Павлова.

Борисов Думите отлитат пътят остава
netinfo

79- годишният жител на еленска махала Марин Йорданов подари на нея и на премиера Бойко Борисов снимки на прохода от 2003 г. и показа писмата, които е изпращал до предишните правителства за ремонт на пътя. Първият, който обещал и не го излъгал, бил настоящият президент Росен Плевнелиев в качеството си на министър на регионалното развитие.

Борисов Думите отлитат пътят остава
netinfo

Думите отлитат, пътят остава

- Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов предложи на Агенция „Пътна инфраструктура" да вземе дядо Марин за рекламно лице и поиска тройната коалиция да каже колко такива пътища трябва да има в България, за да се види излишъкът от 3,5- 4 милиарда лева при предишното управление. „Направете си тази проста сметка: с 4 млрд. лв., а този път струва 11 млн., колко такива пътища трябва да има, за да видим къде са отишли парите", каза премиерът. Думите отлитат, пътят остава, заключи той.