Бартън за КПР: Няма да се върна там, избрах ги заради парите
Бартън за КПР: Няма да се върна там, избрах ги заради парите / Reuters

Скандалният полузащитник Джоуи Бартън отхвърли вероятността отново да играе за настоящия си клуб Куинс Парк Рейнджърс и призна, че отишъл на „Лофтъс Роуд“ само заради парите.

30-годишният халф в момента се подвизава под наем в Олимпик Марсилия, след като отнесе наказание от 12 мача заради изцепките си в последния кръг на миналия шампионат. Бартън обаче е категоричен, че дори назначението на Хари Реднап за мениджър на „рейнджърите“ няма да промени решението му.

„Когато отидох в КПР, това бе избор, продиктуван от парите“, разкри бившият футболист на Нюкасъл и Манчестър Сити. „Не ми хареса как постъпих и се заклех никога повече да не правя същата грешка.“

„За първи път в живота си взех решение в името на парите. Направих го, защото жена ми щеше да роди скоро, но това не промени факта, че не се чувствах добре. Повечето пари създават повече проблеми. Когато бях в затвора, получавах по 7 паунда на седмица и всичко беше по-просто: използваш тези 7 паунда, за да си купиш храна, и това е“, обясни Бартън.