Рафа Бенитес: Аз съм сред топ 8 на треньорите в света
Рафа Бенитес: Аз съм сред топ 8 на треньорите в света / Reuters

Новият мениджър на Челси Рафаел Бенитес категорично отхвърли твърденията, че е подписал до края на сезона със „сините“ само за да съживи кариерата си.

Лондончани са първият тим на испанеца от 2010 насам, когато бе освободен от Интер. Отколешният му противник сър Алекс Фъргюсън пък не пропусна да го жегне, заявявайки, че Бенитес е късметлия да води клуб от такава величина след провала си при „нерадзурите“.

„Колко възможности за работа в топ отбор има през последните две години? Не бяха много“, отвърна бившият наставник на Валенсия и Ливърпул. „Когато има 8 топ мениджъра в света, а само 2-3 свободни отбора, нямаш големи шансове. Просто чаках точното предложение, но то така и не дойде. Сега съм в топ клуб и смятам, че мога да свърша добра работа.“

„Всяка година във футбола навлизат нови треньори, защото играта действа по този начин – не всички могат да се справят с напрежението. Така че аз имах увереност, че ще получа работа, при това добра. Коя точно? Ами тази ми изглежда като страхотна възможност. Няма значение дали става дума за седем месеца, дори и три да бяха“, каза още Бенитес.

„Бях принуден да си взема почивка след Интер и ми отне доста време да се върна към професията. Мога да ви гарантирам, че сега съм по-фокусиран, имам по-добра визия и съм по-отдаден. Понякога когато работиш здраво в дълъг период от време, започваш да пропускаш разни детайли“, добави испанецът.