Моуриньо след загубата: Реферът сбърка жестоко, други отбори редят календара
Моуриньо след загубата: Реферът сбърка жестоко, други отбори редят календара / Reuters

Треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо отправи сериозни критики към съдийството на снощния мач срещу Бетис, който столичани загубиха с 0:1. Въпреки недоволството си все пак португалецът отдаде заслуженото и на домакините, които според него са показали много мъжка игра след тежката загуба с 5:1 от кръвния враг Севиля в миналия кръг.

Единственият гол отбеляза звездата на севилци Бенят, а след това попадение на Карим Бензема неправилно бе отменено заради засада, докато в добавеното време на срещата „лос бланкос“ имаха претенции за дузпа в тяхна полза.

„След трудна седмица и конфликт с играчите феновете на Бетис помогнаха на отбора си да спечели. Поздравявам ги, защото футболистите им оставиха сърцата си на терена и се бориха жертвоготовно“, каза Моуриньо след мача. „Реферът обаче носи огромна вина за грешно незачетения гол на Бензема, а в заключителните минути имаше чиста дузпа. Но Бетис заслужава уважение, защото надигра Реал.“

„Опитвам да бъда обективен, когато отборът ми губи, не търся извинения и не обвинявам никого. Очевидно е, че футболистите, които играха в сряда, не трябваше да излизат на терена. Очевидно е, че други отбори имат контрол върху календара, а ние не. Все пак говорим за професионалисти на най-високо ниво и трябва да се взима под внимание психическите трудности, амбиция и дух. Играч на 23 или 24 години трябва да е в състояние да изиграе два мача в рамките на четири дни. Както винаги обаче, понеже аз го казвам и съм единствен, пак ще изляза лошия“, продължи Моуриньо.

„Възможно е през този сезон да завършим на 11, 13 или повече точки зад Барселона. Първенството в Ла Лига все още е отворено, но ние не сме нито оптимисти, нито песимисти. Не мога да си позволя да се концентрирам само върху един турнир“, завърши треньорът на Реал.