Херберт фон Караян: Глас, който само боговете заслужават
Херберт фон Караян: Глас, който само боговете заслужават / dariknews.bg

В галерия „Колекция дарение Светлин Русев" в Плевен беше представена книгата на Александър Абаджиев „Гена".

Написана преди 15 години, книгата беше представена първо на 4 август в "Арена ди Верона" - Италия, на специално посветената на Гена Димитрова премиера на „Турандот" със съдействието на плевенския депутат Румен Пеков.

„Те не го направиха за парад и за суета, а защото са убедени, че мястото на Гена Димитрова е сред нас. Гена започва житейския си път от тук и е редно, точно ние да можем да докажем, че ценим това, което нашата земя е дала на България и на света, че се гордеем с него и сме със съзнанието, че то е част от нашето бъдеще", каза Румен Петков при откриването на събитието.

Херберт фон Караян "Глас който само боговете заслужават"
netinfo

„Певецът трябва да бъде чут, трябва да бъде видян. Тази книга е работена с Гена страница по страница, ден след ден. Снимката за котицата й избрахме измежду 400 - 500 снимки", сподели автоът на книгата. „Гена искаше да прегледа текста до последния детайл и нейните забележки бяха напълно справедливи".

Херберт фон Караян "Глас който само боговете заслужават"
netinfo

Александър Абаджиев припомни думите ма проф. Христо Бръмбаров, който определя гласът на Гена Димитрова като бисер, който се ражда веднъж на сто години. Той обяви, че подгорвя ново, по - разширено издание на книгата за Гена Димитрова с включени много интервюта с нейни колеги и компакт диск с филма за голямата оперна прима. Той каза още, че на 7 декември предстои представянето на книгата за Гена в Рим, когато ще бъде прожектиран и филма на Тома Томов за голямата оперна певица.

Филмът за Гена Димитрова беше прожектиран при представянето на книгата на Александър Абаджиев в препълнената Голяма зала на галерия „Колекция дарние Светлин Русев".

Херберт фон Караян "Глас който само боговете заслужават"
netinfo