ВИДЕО: Реал изпратен в нокдаун, даде шанс на Барса за 11 точки преднина
ВИДЕО: Реал изпратен в нокдаун, даде шанс на Барса за 11 точки преднина / Reuters

Реал Мадрид допусна сериозна издънка, падайки с 0:1 при гостуването си на Бетис в 13-я кръг на Примера дивисион. Това бе трето поражение за „белия балет“ този сезон, и го отдалечи тотално от върха, където Барселона още в неделя може да се откъсне с двуцифрена преднина, а вторият Атлетико да увеличи аванса си пред Реал на осем точки.

Бетис от своя страна показа напълно различно лице, и след срамната загуба в предишния кръг, в дербито на Севиля, сега игра много концентрирано и прибрано, с рационални атаки, като само една се оказа достатъчна за трите точки. С тях „зелено-белите“ събраха 22, и вече делят четвъртата позиция с Малага.

През седмицата Реал Мадрид не успя да се справи с Манчестър Сити в Шампионската лига, но хвърли много сили за равенството, и тази вечер на „Бенито Виямарин“ изглеждаше далеч от обичайната си форма. С изключение на 10-15 минути от двете полувремена, в останалото време тимът на Жозе Моуриньо не бе достатъчно остър, и много рядко осъществяваше тотален натиск срещу съперника.

Въпреки че Реал държеше инициативата в първия четвърт час, не стигна до някаква стопроцентова възможност за гол. При първия си по-опасен удар към вратата на Касияс обаче, в 17-та минута Бенят бе точен, пращайки топката от дъгата пред наказателното поле, право под плонжа на испанския национален вратар.

Рубен Кастро имаше шанс да покачи аванса на домакините в 22 минута, но Касияс спаси удара му. В следващите 10 минути Анхел Ди Мария на два пъти бе близо до изравняването, като в първия случай вратарят на Бетис улови точно до гредата, а във втората топката беизчистена в корнер от защитник в „зелено-бяло“.

В 37-та минута Карим Бензема прати топката в мрежата, но попадение не бе зачетено заради засада, а при следващата опасна контраатака на Реал, Ди Мария също се оказа в засада.

След почивката Реал бе още по-настоятелен, и в 53-та минута Роналдо бе изведен в наказателното поле, а вратарят на Бетис бе излязъл неразчетено напред, но ъгълът се оказа твърде малък за португалеца да стреля между притичалите двама защитници. Преди това Роналдо профука с лекота и пряк свободен удар, като би в стената.

Хуан Карлос Перес стреля страхотно от пряк свободен удар в 57-та минута, а топката прелетя на 20 сантиметра над сглобката, пропускайки да удвои аванса на Бетис.

Домакините продължиха да играят отлично в защита, разчитайки на контраатаки, и имаха още няколко добри ситуации пред Икер Касияс. Отчаянието на Реал вече ставаше очевидно, като Бензема бе смачкан между отбраната на Бетис, а ударите на Роналдо и Кака бяха рано блокирани. Адриан спаси на два пъти в заключителните 10 минути опитите на Бензема, и с това запази пълния актив за своя тим.

В самия край на двубоя, мадридчани искаха и дузпа, за игра с ръка в наказателното поле, но арбитърът свири финалния сигнал, вместо да посочи бялата точка.